iAwful: de top tien slechtste internetwetsvoorstellen van 2012

iawful.com top 10 slechtste internetwetten en wetsvoorstellen 2012De wetgeving loopt constant achter de (online) feiten aan. Pas als er iets gebeurd wordt er bedacht wat voor wet er ingevoerd zou moeten worden om dit tegen te gaan. Helaas zijn veel van deze wetten gebaseerd op de offline wereld, waardoor de vrijheid en de openheid van het internet in gedrang komt.

Af en toe komen er weer voorstellen voorbij waar veel kritiek op is en discussie over ontstaat. Een overzicht van de slechtste wetten is altijd fijn: vandaag is de nieuwste lijst The March 2012 iAwful uitgekomen. Een initiatief van NetChoice, die weliswaar alleen kijken naar de Amerikaanse wetgeving, maar het het niet voor niets het world wide web en heeft daarom altijd effect op ons allemaal.

Twee wetten uit de lijst waar ik bezwaar tegen heb:

6: Taxing Digital Goods: Belasting heffen op downloads en wat we verder al niet van internet halen. We zijn misschien gewend dat alles op internet gratis is, maar dat is de afgelopen tijd langzaam aan het veranderen. Maar er belasting invoeren? iAwful zegt het zelf al, dit zal veel goede initiatieven doen stagneren.

8: Cyber Bullying Bills: Alsof cyperpesten stopt als alle fora gesloten worden.. Dat is niet het probleem aanpakken bij de kern, het pesten zelf.

Lees zelf de top tien op: www.iawful.com en laat weten wat jij ervan vindt!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *