Sociaal flossen

20121119-181330.jpg

De combinatie social media flossen trok mijn aandacht naar een artikel op soshable.com. Iets waarvan ik ook al tijden probeer een gewoonte te maken. Lastig, kan ik je vertellen, hoe weinig tijd het ook kost. Eens kijken of het helpt als ik het samen met 13.998 mensen vol probeer te houden.

Lift is een app waarmee je kunt bijhouden hoe vaak je iets doet. Het is bedoeld om goeie gewoontes aan te leren en vol te houden. Je kunt je eigen ‘habit’ toevoegen of je aansluiten bij de ‘habits’ die al door andere zijn aangemaakt. Ik heb mij dus aangesloten bij ‘floss’ en natuurlijk ‘blog more’. Die laatste kan ik straks mooi afvinken!

Je kunt een reactie achterlaten en dus ook lezen wat anderen doen. Zo kan ik nu zien dat drie mensen sit-ups hebben gedaan en dat de laatste in de lijst ‘finished a book’ net een Spaans boek uit heeft.

20121119-181404.jpg

Aangezien er geen notificaties in deze app zitten ben ik benieuwd hoe snel ik het weer ga vergeten. Dan kom ja na weken weer eens de app tegen omdat je niks te doen hebt en dan blijkt dat het bij een keer flossen gebleven is :-S. Maar logisch is het ook, want als je zonder een plingeltje vergeet te sporten wordt het natuurlijk nooit een gewoonte!

Voor welke goeie gewoonte zou jij deze app goed kunnen gebruiken?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *