Bloggen kost tijd, maar is het waard!

Het regelmatig schrijven van een blog kan een last op de schouders zijn. Ik kan dat uit persoonlijke ervaring beamen. Er komen vaak genoeg onderwerpen naar boven en uit mijn omgeving haal ik voldoende inspiratie. Maar het zit in de tijd die het kost om te schrijven. Je moet er even voor gaan zitten en als ik dan eenmaal bezig ben merk ik dat het meer tijd kost dan ik van te voren had ingecalculeerd. 

Ik heb een aantal manieren bedacht en ik ga hier eens actief mee aan te slag om ervoor te zorgen dat bloggen een second nature wordt in plaats van een last. Ik moet natuurlijk wel het goede voorbeeld geven! En begrijp me niet verkeerd, ik wil het ook, want het begint met de wil. Alleen is het de eigen blog die het eerst sneuvelt en wegzakt op het to-do-lijstje.

Daar gaan we verandering in brengen!

Maak lijstjes

Lijstjes zijn handig als basis voor een artikel. De tien beste apps, de top 5 do’s. Maak voor alle mogelijke lijstjes een aparte notitie. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld Evernote. Hiermee kun je op je computer en je mobiel dezelfde notities bijhouden. Dus waar je ook bent, je kan je lijstjes bijhouden.

Volg onderzoeken

Uit onderzoeken komen resultaten, wat is er bijzonder of interessant aan deze resultaten en waarom is dat interessant voor jouw lezers? Om het simpel te houden kies je uit een onderzoek één resultaat en schrijf daar je artikel over. Dit houdt het overzichtelijk. Of maak bijvoorbeeld een top 3 van belangrijkste resultaten.

Volg anderen

Volg mensen die schrijven over dezelfde onderwerpen. Bij het lezen van hun artikelen vorm je een eigen mening over dat onderwerp, wat weer de basis vormt voor je eigen artikel. Link naar en refereer aan het artikel dat je heeft geïnspireerd.

Feiten, begin, eind

Als iets je te binnen schiet, schrijf het dan direct op (bijvoorbeeld ook in Evernote). Beschrijf kort de feiten: wie, wat, waar, wanneer, hoe, waarom. Meestal ontstaat het idee voor een artikel vanuit een bepaalde mening en invalshoek, schrijf deze dus duidelijk op. Zet er een link bij naar bijvoorbeeld een onderzoek of een ander artikel.

Soms bedenk je al een perfecte eindzin, die wil je niet vergeten. Als je vervolgens tijd hebt om het artikel te gaan schrijven heb je alle ingrediënten al bij de hand!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *