WordPress Wednesday: Clone je website en jezelf

Elke woensdag brengt Knap Staaltje Werk een update uit de wereld van WordPress. Handige of leuke plugins, themes voor een blog of juist een corporate website. Gratis of commercieel aangeboden, en met een aandachtspunt die belangrijk is om te weten voor je ermee aan de slag gaat.

Deze week een plugin die de verhuizing van je website een stuk makkelijker maakt en een blogtheme dat helemaal in het teken staat van jou, tenminste.. als het jouw blog is..

PLUGIN: WP Clone – WP Acadamy

Te downloaden via wordpress.org

Deze plugin kun je gebruiken om een backup of kopie te maken van je WordPresswebsite. Of gebruik hem om je website te verplaatsen. De Plugin werkt zo dat je een nieuwe WordPressversie op het nieuwe (sub)domein installeert en daar je website naartoe kopieert via de plugin. De plugin zet deze nieuwe installatie dan volledig om en kopieert ook je database. Je hoeft dus niet los je database te verplaatsen.  Hoe het precies werkt ga ik hier niet behandelen, de beschrijving van de plugin is namelijk goed en duidelijk.

Belangrijk om rekening mee te houden: Als de versie van WordPress op het nieuwe (sub)domein niet overeenkomt met de te verplaatsen website kan dit problemen veroorzaken. Test van te voren (op een testdomein) of verplaatsing op deze manier werkt met jouw website. Om zekerder te zijn van een succesvolle verplaatsing installeer je op het nieuwe domein dezelfde versie van WordPress als waar jouw huidige website in staat. Zo word je website niet gedwongen tot updaten. Download de juiste versie uit het archief op wordpress.org.

THEME: Selfie – Theme Canon

Te koop via Themeforest

Als je een blog gaat beginnen met jezelf in de hoofdrol dan is Selfy een leuke optie. De homepage bestaat uit een aantal elementen waarin je jezelf echt tentoon kunt stellen. Een paginavullendeslider voor wat aansprekende foto’s, een rijtje skills met leuke icons en kaders om jezelf te introduceren. Verder kun je skills toevoegen met percentagebalken. Het is een responsive theme en heeft een verschillende mogelijkheden wat betreft de layout van de blog en de galleries. De ‘Blog full-width’ en ‘Blog full-width neat’ zijn naar mijn mening de mooiste opties voor de blog pagina. Het beeld wordt daarin mooi groot neergezet.

Belangrijk om rekening mee te houden: De stijlen, zoals het toevoegen van skills met percentagebalken, daar komt wel wat basic html bij kijken. Het is te doen, maar kan wat meer tijd kosten om erachter te komen hoe je dat moet aanpassen als je daar geen ervaring mee hebt. Ook het contactformulier staat heel mooi in de preview, maar is niet in diezelfde vorm toe te voegen aan je site als je het theme installeert. Deze moet je zelf toevoegen in html. Een simpel formulier en meer informatie over html kun je vinden op w3schools.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *