Twitter mute-knop: zet oninteressante mensen uit

Irritante mensen in je twitter tijdlijn? Snoer ze de mond, maar blijf ze wel volgen. Dat kan nu met de mute-knop. Op die manier hou je een rustige en interessante tijdlijn. Maar je trap niemand op de tenen want je ‘volgt’ ze wel.

Waarom niet ontvolgen?

Je twittertijdlijn raakt voller en voller en maar de helft, of nog minder, vind je interessant. Want al die checkins van die ene collega zijn echt niet boeiend. Of de spreukendelers, foody’s en betweters beginnen je te vervelen met steeds dezelfde tweets. Ontvolg dan! Makkelijk gezegd. Dat is niet altijd een optie. Vrienden, familie, collega’s of andere relaties die verwachten dat je terug volgt kun je niet zomaar negeren. Maar nu is er de mute-knop! Dus kan het wel, zonder scheve gezichten!

Waar zit die knop?

Die knop vind je in de app van Twitter voor iPhone en Android, en op twitter.com. Bij een tweet kun je op het knopje ‘more’ klikken en de gebruiker muten. Het kan ook via het profiel van de betreffende persoon, dan vind je de knop onder het gear-icoontje. Vanaf maandag 12 mei is Twitter gestart met het uitrollen van deze functie naar alle gebruikers.

De ander merkt er niets van

Het mooie van deze optie is dat de gebruiker die je de mond snoert er niets van merkt. Die kan gewoon jouw tweets blijven favorieten, retweeten en replyen. Jij krijgt al deze acties alleen niet te zien in je tijdlijn. Lekker rustig. Al iemand in gedachten? Theverge.com geeft je een paar tips.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *