SEO houdt je bezig!

Wat is het nut van zoekmachineoptimalisatie? De zoekmachine heeft zich onmisbaar gemaakt in ons online leven. De hoeveelheid content is overweldigend. Je kunt informatie opzoeken door direct naar een website te gaan, zoals Wikipedia. Maar ook daar gebruik je een zoekmachine om je onderwerp te vinden, je gaat niet alle pagina’s zelf af om bijvoorbeeld de geschiedenis achter het Huis met de Kogel te achterhalen.

Op webshops typen we bijvoorbeeld een kleur in het zoekveld zodat we sneller die toffe broek te pakken hebben. We zoeken dus de hele tijd! En vaak gebruiken we niet de zoekmachine op één website, maar een alwetende zoekmachine die alle websites doorzoekt. In veel gevallen kiezen we voor Google.

Als je zelf een website hebt, dan wil je goed gevonden worden. Je optimaliseert je website dus zodat deze door de zoekmachine goed wordt gewaardeerd. En dat doe je niet één keer, dat blijf je doen. Je bent nooit klaar met zoekmachineoptimalisatie. Want soms bepaald de zoekmachine dat het anders moet, soms bepaald de zoeker dat hij anders gaat zoeken en soms bepalen ontwikkelingen in technologie en design dat de boel weer omgegooid moet worden.

Ik begeef mij nu een aantal jaar in de online communicatie wereld. SEO is daar altijd een onderdeel van geweest maar heeft bij mij nooit écht de boventoon gevoerd. De afgelopen tijd heb ik nagedacht over hoe ik mijn werk doe. Ik kwam erachter dat één vraag altijd naar boven komt, ook als de opdracht zich bijvoorbeeld vermomd als social media- of e-mailmarketingvraag. Namelijk: “Hoe zorg ik dat ik bovenaan kom te staan in Google?”.

Een toppositie in Google moet geen levensdoel zijn. Maar gevonden worden door de juiste mensen met de behoefte aan jouw product of dienst wél. Je wilt dat mensen je zien! Daarom is het goed om zoekmachineoptimalisatie aan de basis te zetten van al je online (marketing) communicatie activiteiten.

Dat heeft mij doen besluiten hier met Knap Staaltje Werk meer aandacht aan te besteden. Ik ga mij verder verdiepen in zoekmachineoptimalisatie en hoe je van daaruit verder komt in de productie van content. Om mijzelf een bredere basis te geven start ik in april met de opleiding SEO Specialist van Alain Sadon van SEOguru.nl

Hier op mijn blog zal ik een serie posten met mijn ervaringen rond zoekmachineoptimalisatie. Heb je vragen over SEO? Zet ze in de comments of stuur ze naar carina@knapstaaltjewerk.nl en ik zoek het uit!

2 Replies to “SEO houdt je bezig!”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *