Stel het starten met SEO niet langer uit!

Ik ben een klassieke procrastinast. Iemand die vaak dingen uitstelt. Ik procrastineer. Zo heb ik al een paar jaar het plan om een training te geven. Mijn kennis over het optimaliseren van je website wil ik graag persoonlijk aan je doorgeven en het past bij mijn filosofie. Mensen voorzien van de kennis en kunde om zelf aan de slag gaan. En zoekmachineoptimalisatie is bij uitstek iets dat je zelf kunt oppakken. Nu is het aan jou om niet langere uit te stellen: Start met SEO en volg mijn SEO training!

Zoals in de afbeelding te zien vraagt zoekmachineoptimalisatie om planning. Is iemand die zichzelf constant betrapt op uitstelgedrag dan de juiste persoon om je op weg te helpen? Ja! Want ik weet precies hoe je het dat gedrag kunt doorbreken. Ik heb een datum geprikt, ruimte geboekt en de training wereldkundig gemaakt. Want zoals het een echte procrastinast betaamt, is een harde deadline van buitenaf het beste middel. Meld je dus aan en zet de training in je agenda!

Wees zelfstandig

Zoals gezegd ben ik voor het overdragen van kennis zodat iedereen zelf aan de slag kan. Nu heb jij misschien helemaal geen zin om zelf aan de slag te gaan met zoekmachine optimalisatie. Je kan het ook uitbesteden. Maar omdat optimalisatie een constant proces is, kan dat aardig in de papieren lopen. Wat doet een bureau precies voor bijvoorbeeld een maandelijks bedrag? Je begrijpt dat ik mijn training aan de man probeer te brengen, maar ik ben er ook echt van overtuigd dat je zelf de optimalisatie op je moet nemen zodat je weet wat er speelt en wat mensen naar je site brengt. SEO geeft je ook inzicht in hoe mensen zoeken naar jouw product of dienst. Dat kan weer van invloed zijn op hoe en wat je aanbiedt.

Waar te beginnen?

Als je wel eens iets over website optimalisatie hebt opgezocht kom je erachter dat er heel veel te doen valt. Waar moet je beginnen? Daar wil ik je bij helpen! Ik weet hoe je een gedegen analyse maakt om een nulpunt vast te stellen en dus uiteindelijk het resultaat van je inspanningen te bepalen. Bij optimalisatie voor zoekresultaten is het belangrijk dat je weet wat voor jou prioriteit heeft, waar jij je tijd in moet steken. Deels kun je dit bepalen omdat je bijvoorbeeld wel of geen webshop hebt of alleen lokale of juist internationale klanten hebt. Maar je kunt gaande weg ook goed bijhouden wat je doet en wat werkte en wat niet. Zo maak je jouw SEO inspanningen effectief.

Het kan zijn dat je nog helemaal niet bezig bent geweest met SEO, je hebt er wel eens van gehoord, maar je was even lekker aan het procrastineren wat dat betreft. Heel herkenbaar. De introductie training die ik 20 oktober geeft zal je over de streep trekken ermee aan de slag te gaan. Als je wil, stel ik wel wat deadlines voor je. Waarom ik denk dat je na die training zin krijgt om eraan te beginnen? Overzicht. Die middag zal je het overzicht geven in de oneindig grote wereld van optimalisatie. Je kunt daarna inschatten wat voor jouw interessant is en prioriteit heeft. En je hebt handvatten om efficiënt te werk te gaan.

Ik hoop je te zien de 20e!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *