[cs_content][cs_section parallax=”false” style=”margin: 0px;padding: 45px 0px;”][cs_row inner_container=”true” marginless_columns=”false” style=”margin: 0px auto;padding: 0px;”][cs_column fade=”false” fade_animation=”in” fade_animation_offset=”45px” fade_duration=”750″ type=”1/1″ style=”padding: 0px;”][cs_text]Zoekmachineoptimalisatie, searchengine optimization, kort gezegd SEO. Dat is het gebied waar je je in begeeft zodra je beter gevonden wilt worden via de zoekmachines. Voorbeelden van zoekmachines zijn Google en Bing. Met SEO verbeter je je website zodat deze, zonder advertenties in te kopen, hoger in de zoekresultaten komt op de woorden waar jij op gevonden wilt worden. Dat laatste is zeer belangrijk. Want het is leuk om bovenaan te staan in de zoekresultaten, maar als dat geen bezoekers oplevert heeft dat weinig zin. Net als wanneer het de verkeerde bezoekers naar je website brengt, die niet vinden wat ze zoeken.
Maar waar moet je beginnen? De zoekmachines veranderen constant hun algoritmen en rankingfactoren en geven daar niet alle geheimen van prijs. Google heeft wel een aantal richtlijnen en geeft regelmatig aan waar ze op gaan focussen, maar hoe ze het precies doen vertellen ze niet. Hoog scoren in de zoekmachines is een spel. Met z’n allen zijn we constant aan het uitproberen wat werkt en wat niet.
Er zijn veel specialisten, experts en bedrijven die garanderen je website op een nummer één positie te krijgen. Die belofte doe ik niet. Mede door de veranderlijke aard van zoekmachines en hun geheimzinnigheid over de werking ervan. Maar ook omdat de nummer één positie niet het enige doel is. Je wilt zo hoog mogelijk scoren op relevante zoekwoorden, maar je wil daarmee ook relevante bezoekers trekken. Bezoekers die je producten kopen of je diensten afnemen. Waarmee je de omzet van je bedrijf vergroot!
SEO kost tijd en inspanning
Zoekmachineoptimalisatie zorgt niet direct voor kosten zoals adverteren, maar is wel een investering. Deze investering is beter uit te drukken in tijd. Het zit ‘m namelijk in de analyse, het aanpassen van de website, het uitproberen van verschillende teksten of technische instellingen en het constant bijhouden van veranderingen. Vervolgens weer analyseren en volgende stappen ondernemen.
Daarnaast zie ik SEO als de basis van online marketing. Je optimaliseert namelijk je website zodat deze goed wordt gevonden, maar ook zodat de bezoeker na het landen op je website vindt wat hij zoekt. Wanneer dat goed is ingericht ga je zorgen dat er meer bezoek naar je website komt. Niet alleen via de zoekmachine, maar ook via andere kanalen. Denk aan linkbuilding, social media, e-mailmarketing. Met meer bezoek kun je vervolgens beter analyseren wat bezoekers op je website doen. En met meer lijntjes naar je website zal deze ook beter scoren in de zoekresultaten. Een constant proces.
Haal de kennis in huis
Doordat het een constant proces is, is het gunstig zelf met SEO aan de slag te gaan. Of je nu zelfstandig professional bent, freelancer of een bedrijf runt met personeel. Jij (en je medewerkers) hebt de kennis over je product of dienst in handen. Die kennis is heel belangrijk bij het optimaliseren voor de belangrijke zoektermen die je potentiële klanten gebruiken in de zoekmachine.
Door het zelf te doen kun je goed monitoren wat effect heeft en wat niet. Bijvoorbeeld een blogpost die heel goed scoort, of een pagina die je na het leggen van kwalitatief goede linkjes langzaam ziet stijgen in de resultaten. Nu blijft nog steeds de vraag, waar moet je beginnen?
Start met een professionele analyse
Om een start te kunnen maken en te kunnen zien of je inspanningen resultaat opleveren is het goed een nulmeting te maken. Wat is je startpunt? Met een Knap Staaltje SEO Rapport heb je dat startpunt in handen. Een rapport inclusief een uitgebreide bespreking daarvan, waarmee je aan de slag kunt.
Knap Staaltje Werk kijkt je website na op de belangrijkste aandachtspunten die op dit moment belangrijk zijn voor zoekmachineoptimalisatie. De data die daar uitkomt geeft antwoorden op de huidige status van je website. In het rapport worden alle aandachtspunten besproken en hierbij worden zoveel mogelijk concrete acties opgenomen. Het rapport spreek ik volledig met je door zodat je alles goed begrijpt en je ook de gelegenheid hebt om aanvullende vragen te stellen. Daarna kan jij of een van je medewerkers er zelf mee aan de slag![/cs_text][x_button size=”global” block=”false” circle=”false” icon_only=”false” href=”/contact/” title=”contact met Knap Staaltje Werk” target=”” info=”none” info_place=”top” info_trigger=”hover” info_content=””]Neem vrijblijvend contact op[/x_button][/cs_column][/cs_row][/cs_section][/cs_content]