De zoekmachine ligt bij veel mensen aan de start van elke behoefte. Hoe zit dat? Even googelen. Wie was dat ook alweer? Even googelen. Hoe duur is zoiets eigenlijk? Even googelen.

Daarom is het niet alleen belangrijk om je aanbod goed in kaart te brengen maar ook in te zetten op informeren. Vertel niet alleen wat je hebt maar ook waarom iemand het zou moeten hebben of doen en hoe ze iets moeten gebruiken of doen. Geef vergelijkingen en uitleg. Zo zullen mensen eerder met jou in aanraking komen, ook als ze zich nog in een oriƫnterende fase bevinden.

Blijf dat aanbod van informatie steeds vernieuwen en gebruik verschillende vormen van tekst en beeld. Hou de actualiteiten in de gaten en kijk hoe jij daarop in kunt spelen zodat je relevant bent.

Zoekmachineoptimalisatie hangt nauw samen met contentstrategie. Omdat het gaat om aanwezigheid op het internet, aanwezigheid van content die de antwoorden geeft op de vragen die mensen naar Google brengen.

Daarnaast is SEO natuurlijk ook een technisch verhaal. De zoekmachine zo goed mogelijk bedienen door het te vertellen waar de informatie staat en hoe het er staat. Door dit duidelijk aan te geven en in de goede richting te wijzen.

En als je eenmaal gevonden wordt is het van belang dat de verwachtingen kloppen. Wordt de vraag ook echt beantwoord? Help je ze verder? Sluit het aan bij hun intentie (oriƫnterend of juist klaar voor een aankoop).

Image